Skip to main content

Halo.

if u a biscuit, what kind of biscuit u wanna be..

begitu lah soalannya yang tiba-tiba ja muncul,  jawapan yang muncul.. ofcoz oreo.. nda pun cream o.. terlupa chipsmore (-..-)

now, aku dalam fasa mencari.. mencari sesuatu yang ngam dengan jiwaku.. aku sebenarnya ndatau apa yang aku mau.. apa sebenarnya yang aku cari dalam hidup ni..  kerja apa yang aku mau.. aku betul-betul ndatau suda.. dulu aku pernah menjadikan pendakwa syarie sebagai kerjaya pilihan.. cakap pasal kerjaya pilihan, aku juga pernah berhasrat untuk menjadi tentera.. sekarang aku ndatau mau jadi apa..  (-_-)

apa yang aku tau aku mau, aku mau duit.. muahahaha..


tempat baru, kawan baru. baju baru. tudung lama.



Comments


  1. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف

    ReplyDelete


  2. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
    قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
    نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالخبر
    شركة تنظيف منازل بالخبر
    شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
    شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Arabic broken..

Assalamualaikum. 
Kaifa halukum jamian? bikhair? Alhamdulillah.. Wa ana aidhon, bikhair. [Apa khabar semua? baik? alhamdulillah. aku juga baik] Hahaha. tiada kemajuan ini budak dalam isti'mal lughotul arabiah. [penggunaan bahasa arab] T_T 
Ana Asif lilghoyah ya muallim wa muallimah. atleast, ana uhawil takallam billughotul arobiah. soheh au khoto', [saya mintak maaf sgt2 ustaz dan ustazahku, sekurang2nya, saya cuba bercakap dalam bahasa arab, betul atau salah,] itu belakang cerita. haha! 
Tetiba teringat time semester berapa tah, saniah atau salisah.. [dua atau tiga] sorang ustaz ni yudarrisu madah lughotul arobiah. wahazihil madah wajibun littulab FKI. Iza tadkhulu hazihil fasl, [sorang ustaz ni mengajar subjek bahasa arab, dan kelas ni wajib tuk semua pelajar fki. bila masuk kelas ustaz ni] konfem berdebar. limaza? lianna yuhibbul ustaz takallam billughotul arobiah wa yuhibbu as'alu fi hazal lughoh, so, yurid au la yurid,  jawap! [kenapa? sebab ustaz ni suka cakap bahas…

New journey.

Assalamualaikum..
Sekarang ni dah bulan ke-3 aku di bumi selangor. demi mencari semangat yang hilang, ku bulatkan tekad untuk mencuba sesuatu yang lari jauh dari bidang yang aku belajar sewaktu degree dulu. 
Uniknya, bila lagi mo dapat pengalaman sebegini kalau bukan join kursus ni. 
Aku jumpa banyak jenis orang.. customer yang baik hati manis muka, customer yang muka kerek macam mo kena sepak, customer yang suara slow terpaksa buka telinga luas-luas, customer yang marah sebab order lambat siap.. 
Aku bersyukur jugak dapat staff yang baik, yang dengar kata, tapi kadang nda dengar kata.. yang boleh disuruh bersihkan itu ini.. yang kadang sopan tapi kadang macam kurang ajar.. nasib boleh disepak sebab adik-adik.. tapi banyak jugak aku belajar dari dorang, sebab dorang kerja dah lama.. so banyak benda yang dorang tau.. sepatutnya dorang yang jadi manager, bukan aku.. hmmm.. 
Kerja senang kalau tau flow.. kerja susah kalau xtau and malas belajar.. semua kerja pun sama kan.. aku ada satu t…

Kisah duka JPJ ku..

Assalamualaikum~
yahoo.. post pertama tahun ini hahaa.. 
Seminggu lepas aku baru dapat lesen P. finally kan..
Aku amik ujian JPJ dua kali. First time tu, gagal dekat jalan luar.. sebabnya.. ahhh benci lah kalau fikir balik sebabnya tu.. sebab nda pakai seatbelt ja.. ha ko tengok, bila kau jauh dari Allah, benda kecik pun kau boleh lupa.. walaupun salah sendiri, tapi aku tetap mo salahkan itu JPJ, cuba lah dia kasi ingat aku.. dapat jugak jimat rm100 beserta rm6 gst..
Kali kedua tu, aku rasa aku terer suda bawak kereta memandangkan kereta tu nda mati di jalan.. hahaha.. masalahnya aku bawak macam ular itu kereta.. pedulilah macam ular, yang penting kekal dalam laluan.. :P  Terimakasih tuan, kerana meluluskan saya.. (>.<)
Di  Lahad datu, ada dua tempat boleh amik lesen, tapi dengar kata di tempat yang satu tu mahal lebih kurang dalam 300-400.. tapi dekat dengan Bandar LD, pastu jalan pun okay.. tidak berbukit bukau macam dekat tempat aku amik lesen ni..
Tempat aku amik lesen …