Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Tiada masa..

assalamualaikum.

dan

hai!

banyak omong kosong yang aku taip dekat word untuk di muat naik dalam blog ni.. tapi bila aku baca balik.. kejadah aku taip bendalah yang bikin malu dan menjatuhkan imej ni.. dan dengan pantas aku mendeletekan bait-bait kata itu agar tenang lah hati aku.

dulu time habis study, aku pernah berhasrat untuk gigih aktif dalam dunia blog.. tapi, sampai ke saat ini.. kegigihan itu umpama debu yang berterbangan.

hakikatnya, aku bizi dalam dunia drama dan variety show korea. sehinggakan aku tidak mampu menaip apapun dalam blog ini lantaran ketiadaan masa.

masa?

Demi masa.. sesungguhnya manusia kerugian.. melainkan yang beriman dan yang beramal soleh..

tetiba lagu tu bermain-main dalam kepala aku.

Alangkah ruginya aku.

Hmmm.



Ahjusshi katanya...

Di suatu malam yang tenang, sewaktu aku sedang khusyuk menanda paper ujian form5, ditemani dengan video suju yang mendendangkan lagu fevret aku.

Adik lelaki aku duduk sebelah, sambil menggeleng-gelengkan kepala..

Apalah kakak ni.. minat dengan kumpulan ni.. pacik-pacik ba suda ni..

manada pacik-pacik.. baru 30 ba dorang ni..

nahh.. pacik lah ba sda tu.. kahkahkah

dengan pandangan tajam, aku pukul dia sekuat hati dalam kepala aku ni.

hahaha. kurang ajar punya adik. berani dia kutuk super junior aku.. :'(


Kampung Cina..

Assalamualaikum.  Pada satu hari yang ntah bila, kami bertiga, tanpa tidak disengaja, terlawat kampung cina yang terletak cuma bersebelah dengan tujuan asal kami,  iaitu pasar payang.. banyak lorong yang kami belum pegi,  sebab apa tah.. I tak ingat dah..
siapa-siapa yang datang terengganu, kena datang pegi tempat ni.. tempat ni memang best.. banyak gambar-gambar menarik kat dinding.. payung banyak gantung-gantung.. kasut pun gantung-gantung.. ada perigi.. dan banyak lagi..  sesuai untuk kaki gila bergambar.. tangan gila gambar pun blehhh.. 











p/s : insyaallah, konvo nanti kalau ada masa, bleh round-round kasi habis..

Taman Monumen, Terengganu..

Assalamualaikum..

Terengganu, Aku rindu.

Cehh.. Ayat.. hahaha! Bila dah habis belajar ni, banyak sungguh lah yang bermain di kepala ni.. sekejap mo sambung belajar, sekejap mo kerja,, sekejap mo duduk rumah goyang kaki.. Last-last aku merajinkan diri menaip di blog yang baru ada header ni..

berbalik kepada tajuk entri.. salah satu tempat yang aku mo pergi dekat terengganu ni adalah taman monumen.. dan alhamdulillah, dapat jugak lah aku pegi di saat-saat akhir aku di terengganu.. sehari sebelum fly balik sabah, aku menjejakkan kaki ke dalam TAMAN MONUMEN.. dapat tengok replika masjid-masjid di seluruh dunia..terimakasih kawan-kawan sudi temankan.. :)) dan juga sanggup korbankan rm20 tuk bayaran masuk per person.. heee..

















p/s : ada banyak yang kami lalu dan tengok-tengook gitu ja, sebab masa pantas berjalan.. masa sejam ja, sebab kami datang tu sejam sebelum waktu tutup operasi.. -_-"

p/s II: rajin betul aku taip url blog setiap gambar.. ahhaha.. aku tengok ramai buat gtu, mo try ju…

Aku Rajin..

Assalamualaikum.

usai menonton the return of superman.. sekadar menghilangkan kerinduan kepada triplets yang too much adorable, saya membuka mukabuku.. skroll skroll.. gambar kawen yang banyak.. belum tambah lagi yang tunang..

ohh then saya teringat umur saya.. 24 tahun.. mesti lah penuh dengan gambar-gambar begitu.. nanti 3 4 tahun.. penuh dengan gambar budak-budak plak kan.. hohohoho..

ada banyak cerita yang sebenarnya yang saya mo taip disini.. tapi rasa macam basi plak.. tapi, saya rasa macam mo muatnaik disini jugak.. nanti lah d entri seterusnya.. -_-




aku malas.

assalamualaikum..

aku malas.  semua benda malas. satu ja aku rajin. layan cerita korea.

oh ya, ada satu cerita korea baru yang best.. BLOOD.. cerita pasal vampire.. baru 4 episod..

ok lahh itu ja.