Saturday, 28 March 2015

Kampung Cina..

Assalamualaikum. 
Pada satu hari yang ntah bila,
kami bertiga, tanpa tidak disengaja,
terlawat kampung cina yang terletak cuma bersebelah dengan tujuan asal kami, 
iaitu pasar payang..
banyak lorong yang kami belum pegi, 
sebab apa tah.. I tak ingat dah..

siapa-siapa yang datang terengganu, kena datang pegi tempat ni..
tempat ni memang best..
banyak gambar-gambar menarik kat dinding..
payung banyak gantung-gantung..
kasut pun gantung-gantung..
ada perigi..
dan banyak lagi.. 
sesuai untuk kaki gila bergambar..
tangan gila gambar pun blehhh.. 











hei ahchong, wa tengah cakap sama lu ni.. lu pndg sana apasall.. 

p/s : insyaallah, konvo nanti kalau ada masa, bleh round-round kasi habis..

Wednesday, 25 March 2015

Taman Monumen, Terengganu..

Assalamualaikum..

Terengganu, Aku rindu.

Cehh.. Ayat.. hahaha! Bila dah habis belajar ni, banyak sungguh lah yang bermain di kepala ni.. sekejap mo sambung belajar, sekejap mo kerja,, sekejap mo duduk rumah goyang kaki.. Last-last aku merajinkan diri menaip di blog yang baru ada header ni..

berbalik kepada tajuk entri.. salah satu tempat yang aku mo pergi dekat terengganu ni adalah taman monumen.. dan alhamdulillah, dapat jugak lah aku pegi di saat-saat akhir aku di terengganu.. sehari sebelum fly balik sabah, aku menjejakkan kaki ke dalam TAMAN MONUMEN.. dapat tengok replika masjid-masjid di seluruh dunia..terimakasih kawan-kawan sudi temankan.. :)) dan juga sanggup korbankan rm20 tuk bayaran masuk per person.. heee..




Bayar Rm55 tuk naek ni.. Basikal 6 roda.. ada lain pilihan lagi.. memandangkan aku nda pandai bawak basikal, aku laju-laju suggest sewa ni.. kikiki










Masjidil haram.. Pedih mata bergambar hadap matahari.. 


ini Kubu.. jubah kawan aku ni bahagian bawah terpaksa dia koyakkan, sebab tersangkut dekat rantai basikal tu.. hahaha! kesiann

p/s : ada banyak yang kami lalu dan tengok-tengook gitu ja, sebab masa pantas berjalan.. masa sejam ja, sebab kami datang tu sejam sebelum waktu tutup operasi.. -_-"

p/s II: rajin betul aku taip url blog setiap gambar.. ahhaha.. aku tengok ramai buat gtu, mo try jugakk.. adehh penatt..

Sunday, 22 March 2015

Aku Rajin..

Assalamualaikum.

usai menonton the return of superman.. sekadar menghilangkan kerinduan kepada triplets yang too much adorable, saya membuka mukabuku.. skroll skroll.. gambar kawen yang banyak.. belum tambah lagi yang tunang..

ohh then saya teringat umur saya.. 24 tahun.. mesti lah penuh dengan gambar-gambar begitu.. nanti 3 4 tahun.. penuh dengan gambar budak-budak plak kan.. hohohoho..

ada banyak cerita yang sebenarnya yang saya mo taip disini.. tapi rasa macam basi plak.. tapi, saya rasa macam mo muatnaik disini jugak.. nanti lah d entri seterusnya.. -_-


Daehan Minguk Manse!